اقدام ارتش انگلیس در بازداشت اتباع افغان به اتهامات واهی و خودداری از تحویل مظنونان به مقامات افغان، اعتراض وکلای مدافع در انگلیس را برانگیخته است.
به گزارش شبکهی تلویزیونی الجزیره انگلیسی ؛
برخی وکلای انگلیسی که وکالت افغانهای بازداشتی در کمپ باستیون در ولایت هلمند را برعهده دارند، انگلیس را به اداره کردن برخی زندانهای افغانستان به سبک بازداشتگاه گوانتانامو متهم کرده اند. حدود نود نفر از اتباع افغانستان در کمپ باستیون در ولایت هلمند زندانی هستند. فیلیپهاموند وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد، این کشور به دنبال کسب موافقتی است که بر اساس آن عملیات انتقال مظنونان به مقامات افغان از سرگرفته شود. انتقال مظنونان به مقامات افغان پس از آن متوقف شد که اتهاماتی در خصوص شکنجه مظنونان در زندانهای تحت کنترل مقامات افغان، مطرح شد. وکلای افراد بازداشت شده میگویند برخی از افراد به صورت غیر قانونی به مدت چهارده ماه بازداشت شدند بدون آنکه اتهامی به آنان وارد شود. اکنون این وکلا تلاش میکنند از طریق مراجع حقوقی حکم آزادی این افراد را کسب کنند.
الجزیره انگلیسی پس از این مقدمه چینی با وکیل بازداشتیهای این بازداشتگاه گفتگویی زنده انجام داد.
مجری از فیل شاینر وکیل مدافع این زندانیان پرسید:
فیلیپ هاموند وزیر دفاع انگلیس گفت انتقال مظنونان افغان از کنترل مقامات انگلیس و تحویل دادن آنان به مقامات افغان را متوقف کرده است چون بیم آن وجود دارد که این افراد شکنجه شوند. آیا شما خشنود خواهید شد که موکلان شما به مقامات افغان تحویل داده شوند؟
شاینر گفت: خیر، ما بخشی از تلاشی هستیم که میگوید وزیر دفاع انگلیس از حاکمیت قانون پیروی کند. براساس قانون، انتقال یک فرد بازداشتی از حاکمیت یک کشور اروپایی به کشوری دیگر که با خطر واقعی شکنجه همراه باشد، ممنوع است. اتفاقی که باید میافتاد و در سال دوهزار و شش در بالاترین سطح دولت هم درباره اش بحث شد این بود، که قرار شد یک واحد مدیریت بازداشتگاه ایجاد شود و در آنجا نیروهای افغان بروند و نحوه بازداشت را یاد بگیرند و سپس نظارت مداوم روی این بازداشتگاه صورت بگیرد. اگر این راه حل محقق میشد ما اکنون
دربارهی این موضوع بحث نمی کردیم. امیدوارم در سال دوهزار و چهارده زمانی که از افغانستان خارج میشویم بتوانیم این سیستم (آموزش چگونگی برخورد با افراد بازداشتی به نیروهای افغانی) را مستقر کنیم.
مجری گفت: چرا شما فکر میکنید که آنها این سیستم را مستقر نکردند. شما قطعا میدانید آخرین چیزی که انگلیس به آن توجه دارد رفاه مظنونان افغان است.
کارشناس برنامه پاسخ داد: بله همین طور است. یک کابوس درحال رخ دادن است. باید از وزارت دفاع انگلیس پرسید که چرا این اتفاق رخ نداد. امیدوارم که اکنون این اتفاق رخ دهد. اگر وزیر دفاع انگلیس از حاکمیت قانون تبعیت میکرد در و ضعیت کنونی قرار نمی گرفتیم. ممنوعیت انتقال مظنونان بنا بر احتمال وجود خطر شکنجه پذیرفتنی نیست. انگلیس به صورت مخفی اقدام به بازداشت حدود نود نفر کرده است و هیچ کس دربارهی این افراد اطلاع ندارد این افراد هم نمی دانند که خلافشان چیست؟ بازداشت این افراد بدون هیچ گونه اتهامی است و به صورت نامحدود است.این اقدام نقض آشکار قانون است. ما در قرن بیست و یکم بسر میبریم درحالیکه از سال هزار و سیصد و پنج میلادی به بعد جلوی چنین بازداشتهایی گرفته شد.
مجری گفت:
وزیر دفاع انگلیس میگوید براساس مجوز سازمان ملل متحد بازداشت این افراد قانونی است. باتوجه به اینکه به اینکه سیستم نظارتی انگلیس بر نیروهای افغان در بازداشتگاههای افغانستان آنگونه که شما میگوئید برقرار نشده است آیا شما میگوئید این افراد که مظنون به کشتن یا تلاش برای کشتن نیروهای نظامی خارجی در افغانستان هستند باید به آسانی آزاد شوند؟
فیل شاینر پاسخ داد:یک لحظه صبر کنید! شما میگوئید این افراد ( مظنون) هستند. از دیدگاه ما این افراد ممکن است بیگناه باشند. من صدها و صدها عراقی را دیدم که متهم شدند ولی اصلا گناهکار نبودند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/92